«Min kropp – grei og rar!»

Hvordan øke barnas empati og akseptanse for hverandre og andre mennesker sitt ulikt utseende?

Avdeling sitt prosjektarbeid baserer på barnehage sin fordypning i barnehagens årets prosjekt «Barns 100 møter med byen vår!», «Det som vokser og gror.»

«Min kropp – grei og rar!»
I lek og samtaler fordyper vi oss blant annet i tema «Min kropp – grei og rar!» Målet med alle fordypninger i aktiviteter er å øke barnas empati og akseptanse for hverandre og andre mennesker sitt ulikt utseende.
Første målinger og sammenligninger av kroppen: Hvem er lengst? Hvor mange ganger passer vi helt opp til taket? Egner seg pinner til måling av takhøyden? Noe annet? Kanskje vi kan ta tepperest ved å måle? Deretter sammenligner vi resultater. Vi sammenligner hvem er størst. Ut fra sammenligninger kunne barna visualisere at det å være størst ikke altid henger sammen med hvem er eldst.

Fordypning startet ut fra barnas nysgjerrighet og motivasjon for å lære mer over hvorfor og hvordan man er ulikt. De forteller og lager hypoteser om kroppen og hvordan det føles når den ikke fungerer som skal, hvorfor noen har et annerledes utseende, ikke har armer eller bein. Underveis jobber vi med boken “Timothy mister seg sjølv” av Vegard Markhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *